Tulburarile de dezvoltare – TSA/PDD

Scris de:
No Comments
TimothyArchibald_Eli_4

http://yupi.md/un-copil-autist-suprins-de-tatal-sau-in-imagini-uimitoare-foto/

Situatiile in care tulburarile de dezvoltare sunt prezente produc soc, multa durere, anxietate, tristete, depresie adesea…de aceea, noi ca si societate, ca semeni, avem datoria CU TOTII – adulti si copii deopotriva, sa fim informati, sa intelegem cat mai bine cu putinta dificultatile pe care le traverseaza unii copii si familiile lor, parintii si fratii acestora; desigur, cunoasterea aceasta ar trebui sa ne motiveze in a fi plini de compasiune, suportivi, buni, astfel incat, daca este cu putinta si cat “atarna de noi”, sa fim alaturi de cei care sufera si au nevoie de sprijin.

 Cunoasterea, identificarea si acceptarea realitatii acestor tulburari poate facilita procesul de interventie si asistare de care are nevoie atat copilul, cat si familia acestuia.

 Trebuie sa recunoastem ca deseori, (copii la scoala, la gradinita/ colocatarii, oamenii de rand sau chiar rudele apropiate etc.) in locul unei maini intinse, oferim judecati de valoare/etichetari rautacioase, dispret, blam, marginalizam si respingem; cu alte cuvinte, marim impactul pe care deja il au aceste situatii asupra celor care le experimenteaza.

 Veti gasi in materiualul acesta informatii despre AUTISM, un film ilustrativ, si un material de informare cu privire la centrele din Iasi ce ofera asistenta specializata.

CAND NU PUTEM FACE UN BINE (PENTRU CA NU STIM SAU NU AVEM ABILITATILE/COMPETENTELE NECESARE) CEL PUTIN TREBUIE SA AVEM DECENTA DE A NU MARI RAUL, SUFERINTA CUIVA!! 

FII INFORMAT, FII DECENT, FA, ASTFEL, BINELE!!

Informatii:

 http://invingemautismul.ro/ce_este_autismul

 Film ilustrativ (studiu de caz din realitate):

http://filmeonlinesubs.blogspot.ro/2011/04/temple-grandin-2010.html

 Personajul real:

 Material informativ:

 http://vimeo.com/77899394

 Stefania Botez – Psihoterapeut Iasi

Comentarii

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.